Workshops voor jongeren

Sinds 2005 heeft Audion verschillende workshop formats ontwikkeld voor uiteenlopende groepen en gelegenheden. De belangrijkste daarvan staan hieronder kort beschreven.

PC Producer 

melanchton-klas-165x165

Deze workshop is speciaal ontwikkeld voor  middelbare scholieren. In een tijdsbestek dat is afgestemd op twee lesrooster uren, maken leerlingen kennis met belangrijke aspecten van hedendaagse popproductie op de computer. PC Producer is geen voorstelling; de deelnemers componeren zelf onder begeleiding stap voor stap muziek op het laptoppark van Audion. In de workshop wordt antwoord gegeven op de vraag: “Hoe wordt mijn favoriete muziek op de radio eigenlijk gemaakt?” De leerlingen maken kennis met harmonie, ritme en de elementen waaruit popmuziek is opgebouwd. We doen niet aan het bij elkaar slepen en combineren van elementen die ‘toch wel bij elkaar passen’. Na afloop hebben de deelnemers zelf een stukje electronische muziek gecomponeerd.

Beluister in de audio player rechts enkele -soms verfrissend verrassende- muzikale resultaten van de leerlingen.

Bekijk onder deze link enkele Foto’s van PC Producer

Doelgroep: Middelbaar onderwijs en jongeren activiteiten organisaties. 

PC Producer wordt bij voorkeur gegeven aan groepen tot 16 leerlingen in een schoollokaal. Tot 28 leerlingen is op verzoek ook mogelijk.

KlasseTrack (optioneel met videoclip)

LekkereTrack-museum

Dit vlaggeschip voor middelbare scholieren en jongeren is bedoeld voor speciale gelegenheden en evenementen. In twee tot vier uur wordt met een groep tot 15 deelnemers een moderne single geproduceerd over een door de opdrachtgever aangegeven thema, zoals: water, geweld op straat, politiek, enz.. De jongeren bepalen zelf de stijl en richting, bedenken de groove, spelen partijen in en zingen en rappen de zelfgemaakte tekst. E.e.a. wordt bijgestuurd en aangemoedigd door Jay van Bruggen, zelf componist, toetsenist en producer. Aan het eind van de sessie is de song in ruwe vorm te horen. Hierna wordt deze nog verder afgeproduceert in Jay’s studio. Het resultaat is een presenteerbare single, die enthousiast gedraaid wordt op klassefeesten en eindpresentaties, en waar de leerlingen nog lang trots naar terugluisteren.

Tevens is een format beschikbaar waarbij een extra groep tot 15 leerlingen in en om de school een clip opneemt bij het onderwerp. Deze wordt dan samengevoegd met de muziek.

Bekijk hier enkele Foto’s van Klassetrack

Doelgroep: Middelbaar onderwijs en jongeren activiteiten organisaties. KlasseTrack wordt uitgevoerd met groepen tot 15 (geselecteerde) leerlingen, bij voorkeur in een muzieklokaal.